Nieuws

Kunst van het Samenleven

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Eind 2017 heeft de Verenigde Naties 16 mei uitgeroepen als de Internationale dag van het Samenleven in Vrede, opdat verschillen geaccepteerd worden en we manieren vinden om op een vreedzame manier te kunnen samenleven. De coronacrisis lijkt nu wel een kans te bieden om ons hierover te buigen.

De vrijwilligers van Stichting SEVA hebben zich in deze moeilijke tijden extra ingezet voor diverse organisaties. In het kader van Kunst van het Samenleven hebben we aan verschillende organisaties die in deze moeilijke tijden open staan voor zorg en dienstverlening getrakteerd op een lekkernij.

Een vrijwilliger van Stichting heeft een pakket met koekjes aangeboden aan de zorgmedewerkers van woonzorgcomplex Careyn De Ark in Wateringen. Het is een woonzorgcomplex waar ongeveer 40 medewerkers in dienst zijn. Onze pakket is met open armen ontvangen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png


We zijn de zorgmedewerkers van het HMC Westeinde ziekenhuis niet vergeten. Onze vrijwilliger heeft een pakket met lekkernijen afgegeven bij de receptie van het HMC Westeinde ziekenhuis. Deze pakket is gebracht waar de COVID-19 patiënten liggen.

Verpleeghuis De Schildershoek is gevestigd in de wijk Schilderswijk. Daar wonen 110 bejaarden en werken er 100 zorgmedewerkers. Onze pakket met diverse lekkernijen is met open armen ontvangen door de coördinator vrijwilligers mevrouw Kloosterman.

De Coronacrisis en 75 jaar vrijheid laten zien hoe belangrijk het is om ons, ook al is het door middel van kleine stapjes, in te zetten voor samenleven in vrede. De wereld is zich met de Coronacrisis bewust geworden van de stilte, vrijheid en saamhorigheid. Platform INS heeft in het kader van de Internationale Dag voor het Samenleven in Vrede Cupcake Contact actie gestart. De vrijwilligers van Stichting SEVA hebben hierbij ook een bijdrage geleverd.

Voor Supermarkt Hoogvliet Ypenburg medewerkers zijn 90 stuks cupcake aangeboden. Deze is door de heer Rochuen assistent manager en de manager met open armen ontvangen.Voor de bejaarden in Florence Steenvoorde te Rijswijk zijn er 100 cupcakes gebakken. Mevrouw Looij coördinator informele zorg heeft de cupcakes in ontvangst genomen.

Ook zijn bij de Apotheek Ypenburg zelfgebakken cupcakes gebracht.

De leerkrachten hebben het ook moeilijk in Coronatijd. Ze zijn erin geslaagd om het onderwijs op een andere creatieve manier te geven. Daarom hebben we aan het leerkrachtenteam van D.A. van den Bosschschool in Den Haag onze waardering laten blijken met cupcakes en koekjes voor bij de koffie.

Ook hebben onze vrijwilligers cupcakes uitgedeeld op politiebureau Leidschendam/ Voorburg.

Een vrijwilliger van de Stichting heeft ook cupcakes uitgedeeld bij Bibliotheek Schilderswijk.