Nieuws

Bijeenkomst “Samen eten, Samen leven” 4 mei 2018

Op vrijdagavond 4 mei 2018 vond de derde bijeenkomst van “Samen eten, Samen leven” plaats. Dit keer als thema: Nationale herdenking 4 en 5 mei. De avond is begonnen met een diner, die door de vrijwilligers van de Stichting is klaargemaakt.

Als eerste heeft de heer Bas de Bruijn, namens Stadsdeelkantoor Escamp het openingswoord gehouden. Het belang van 4 en 5 mei is benadrukt maar ook het belang van samen eten, samen leven.

Vervolgens heeft de heer Leen La Riviere het woord genomen en de deelnemers geinformeerd waarom 4 en 5 mei belangrijke data’s zijn om te herdenken. Ook heeft de heer La Riviere zijn persoonlijke verhaal verteld, wat na afloop vele reacties en interessante gesprekken leverde.

Als laatste heeft Dennis Wijmer stadstroubadour een korte optreden gegeven. En toen de klok op 20.00 uur wees hebben we met alle deelnemers twee minuten stilgestaan. Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies.

Als Stichting SEVA willen wij al onze gastsprekers bedanken voor hun waardevolle bijdrage aan deze avond.